Stjepan Plavec

Ideja o osnivanju Društvenog jazz orkestra niknula je početkom 1980. u krugu glazbenih entuzijasta koji su se već ranije bavili plesnom i jazz glazbom u manjim ili većim sastavima, a na poticaj dr. Stjepana Plaveca, klarinetista i saksofonista te člana Ravnateljstva od 1982. godine, Karla Franića, Ivana Wagnera i Zlatka Kružića. Od samog početka Orkestrom je dirigirao trubač Marijan Domić, a od 1995. stalni je dirigent pijanist Zlatko Dvoržak. Prvi nastup Orkestra održan je u proljeće 1981. a još iste godine nastupio je na Radio-televiziji Zagreb.

S Orkestrom su surađivali gosti dirigenti Miljenko Prohaska i Silvije Glojnarić te istaknuti solisti. Svake sezone Orkestar održi dva do tri koncerta u svojoj dvorani, redovito nastupa u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” (npr. na Dan dvorane), drugdje u Zagrebu, pa i izvan njega (u Rijeci, Karlovcu, Puli i Varaždinu – na Sjajnom balu grada Varaždina 1995. i dr.).

Društveni jazz orkestar koji rabi i ime Big Band HGZ-a, snimio je četiri CD-a koje je Zavod objavio 1998., 2001. i 2006. godine. Za svoj je rad Orkestar dobio razna priznanja i zahvalnice.

*** 

Popis članova Društvenog jazz orkestra - Big Band-a HGZ-a

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://hgz.hr/images/slike/clanci/Jazz

Developed in conjunction with Joomla extensions.