Novosti

Nagrada radijskoj emisiji o Hrvatskom glazbenom zavodu

Na nedavno održanom prestižnom festivalu Prix Europa u Berlinu, radijska emisija iz ciklusa Oda-birano Prvog programa Hrvatskoga radija Šetnjozvuk grada – Odjeci Hrvatskoga glazbenog zavoda sudjelovala je u završnici natjecanja u kategoriji Radio Music na kojem je osvojila treće mjesto.

Emisiju su osmislile i ostvarile Lana Deban i Iva Lovrec Štefanović. Urednica emisije Lovrec Štefanović sudjelovala je u radu žirija te predstavila tu "radiopisnu šetnju kojom ih je vodila muzikologinja Nada Bezić u susretu zvukova i priča, poznatih i manje poznatih likova i glasova između povijesti i mita, sa skrivenim zvukovima škripavoga parketa i sačuvanih glazbi".

Premijerno emitirana 28. studenoga 2017. priča osluškuje zvukove "od fantastičnog odjeka u Velikoj dvorani, do ormarâ koji čuvaju blago, od žamora prije društvenoga koncerta do tišine prostora koji je do nedavno bio prepun zvukova Muzičke akademije – uz pogled na stare fotografije i pogled na vrijeme glazbe i glazbenoga prostora koje Hrvatski glazbeni zavod kao društvo, zgrada i glazbena duša Zagreba nosi i čuva".