Hrvatski glazbeni zavod

Riječ ravnateljice

Poštovani poklonici glazbe,

osobita mi je čast biti ravnateljicom Hrvatskog glazbenog zavoda, jedne od najstarijih i najuglednijih glazbenih institucija u Hrvatskoj, prve koncertne dvorane u Zagrebu, kolijevke glazbene naobrazbe i Muzičke akademije te začetnice brojnih glazbenih tradicija.

Čast rijetko dolazi bez obaveza i na to sam bila potpuno spremna kada sam preuzela ovu zahtjevnu dužnost, svjesna da mogu računati na podršku svih Vas koji istinski cijenite i volite glazbenu umjetnost.

Moja vizija Hrvatskog glazbenog zavoda je učiniti ga modernim kulturnim centrom – programskim partnerom umjetničkim organizacijama i udrugama u kulturi, javnim ustanovama i samostalnim umjetnicima te partnerom hrvatskim poduzetnicima koji žele dodatnu vrijednost svoga poslovanja. Usuđujem se sanjati velike snove i za nekoliko godina ovdje vidim i prvi hrvatski muzej glazbe.

Poštovani poklonici glazbe, pozivam Vas da postanete dio moje vizije i pomognete najstarijoj hrvatskoj glazbenoj instituciji da nesmetano nastavi s radom. Vremena su turbulentna, život je sve ubrzaniji, a ova naša „kuća u kojoj stanuje glazba“ gotovo dva stoljeća odolijeva i ustraje u svojoj misiji njegovanja, unapređivanja i širenja glazbene umjetnosti.

Podržite nas da nastavimo u plemenitom cilju svojim donacijama i sponzorstvima te upišite svoje ime u povijest Hrvatskog glazbenog zavoda.

Izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, predsjednica HGZ-a

Sponzorstvo

Poštovani poklonici glazbe,

Hrvatski glazbeni zavod od svog osnivanja 1827. godine do danas društvo je prijatelja glazbe i glazbenika, neprofitna udruga u kulturi i umjetnosti čiji je cilj njegovanje, unapređivanje i širenje glazbene umjetnosti. Hrvatski glazbeni zavod bio je i ostao inicijator mnogih oblika glazbenog života: organizacije koncerata i izgradnje zgrade s prvom koncertnom dvoranom u Zagrebu, osnivanja prve i jedine hrvatske glazbene škole koja kontinuirano djeluje do danas, osnivanja muzičke akademije, izdavanja skladbi hrvatskih autora i skupljanja građe za glazbenu knjižnicu i arhiv te osnivanja i djelovanja ansambala koji su kroz dva stoljeća značajni sudionici koncertnog života Hrvatske.

Za nesmetani rad i ostvarenje misije Hrvatskog glazbenog zavoda i danas su mu potrebna značajna financijska sredstva, stoga se nadam da ćemo u Vama pronaći pokrovitelja i partnera. Svaki iznos koji ste u mogućnosti izdvojiti biti će više nego dobrodošao!

U nastavku su neke od mogućnosti sponzoriranja Hrvatskog glazbenog zavoda. Ako ste u mogućnosti izdvojiti iznos veći od 50.000 kuna, stekli biste poseban status „Premium Presto pokrovitelja Hrvatskog glazbenog zavoda“ s posebno dogovorenim uvjetima.

Sponzorstvo u iznosu od 50.000 kn donosi Vam:

 • Status „Zlatnog Vivace“ sponzora i pravo korištenja titule „Zlatni Vivace sponzor Hrvatskog glazbenog zavoda“ u svim svojim materijalima tijekom trajanja ugovora;
 • Pravo korištenja za daljnju objavu i reproduciranje svih fotografija i video materijala koje Vam Hrvatski glazbeni zavod dostavi;
 • Kontinuirano isticanje suradnje u medijima u svakoj prigodi;
 • Vidljivost Vašeg logotipa na plakatima, letcima, pozivnicama, internetskim stranicama i Facebook stranici;
 • Ulaznice za deset osoba za svečani koncert 26. travnja 2019., na zahtjev i za druge koncerte koji se održavaju u Hrvatskom glazbenom zavodu;
 • Objava Vašeg logotipa u Večernjem listu (dvije objave – najava i zahvala za donatorski koncert 26. travnja 2019.);
 • Korištenje dva termina Velike i/ili Male dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda (prema dogovoru i slobodnom rasporedu)

Sponzorstvo u iznosu od 25.000 kn donosi Vam:

 • Status „Srebrnog Allegro“ sponzora i pravo korištenja titule „Srebrni Allegro sponzor Hrvatskog glazbenog zavoda“ u svim svojim materijalima tijekom trajanja ugovora;
 • Pravo korištenja za daljnju objavu i reproduciranje svih fotografija i video materijala koje Vam Hrvatski glazbeni zavod dostavi;
 • Kontinuirano isticanje suradnje u medijima u svakoj prigodi;
 • Vidljivost Vašeg logotipa na plakatima, letcima, pozivnicama, internetskim stranicama i Facebook stranici;
 • Ulaznice za pet osoba za svečani koncert 26. travnja 2019.;
 • Objava Vašeg logotipa u Večernjem listu (dvije objave – najava i zahvala za donatorski koncert 26. travnja 2019.)
 • Korištenje jednog termina Velike i/ili Male dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda (prema dogovoru i slobodnom rasporedu)

Sponzorstvo u iznosu od 15.000 kn donosi Vam:

 • Status „Brončanog Andante“ sponzora i pravo korištenja titule „Brončani Andante sponzor Hrvatskog glazbenog zavoda“ u svim svojim materijalima tijekom trajanja ugovora;
 • Pravo korištenja za daljnju objavu i reproduciranje svih fotografija i video materijala koje Vam Hrvatski glazbeni zavod dostavi;
 • Kontinuirano isticanje suradnje u medijima u svakoj prigodi;
 • Vidljivost Vašeg logotipa na plakatima, letcima, pozivnicama, internetskim stranicama i Facebook stranici;
 • Ulaznice za dvije osobe za svečani koncert 26. travnja 2019.;
 • Objava Vašeg logotipa u Večernjem listu (dvije objave – najava i zahvala za donatorski koncert 26. travnja 2019.)

Za svako pojedinačno sponzorstvo bit će sklopljen zaseban ugovor.

Donatorstvo

Poštovani pokloniče glazbe,

pozivamo Vas da pomognete najstarijoj hrvatskoj glazbenoj instituciji da nesmetano nastavi s radom. Vremena su turbulentna, život je sve ubrzaniji, a ova naša „kuća u kojoj stanuje glazba“ gotovo dva stoljeća odolijeva i ustraje u svojoj misiji, a na tom putu često se oslanjala na plemenitost mecena.

Mecene, donatori, pokrovitelji ili sponzori - kako god ih nazivali, oni su glazbenoj umjetnosti neophodni za opstanak i napredak. U povijesti Hrvatskog glazbenog zavoda važnu su ulogu imali veliki donatori, a prvi među njima bili su biskup Maksimilijan Vrhovac i ban Ignjat Gyulay. Tijekom 19. stoljeća pokrovitelji su, među ostalima, biskup Aleksandar Alagović, banica Sofija Jelačić, Gabrijela i Lilla Pejačević, baka i majka skladateljice Dore Pejačević te ban Koloman Bedeković i grofica Sidonija Rubido-Erdödy, a Stjepan Jelačić-Bužimski darovao je zbirku "gudotvorina" (muzikalija) i dragocjenu Amatijevu violu. Najistaknutiji među pokroviteljima bio je nadbiskup Juraj Haulik, koji je izdašno pomagao rad društva i koji je darovao iznos u visini ondašnjeg pristojnog građanskog imetka. No, postojali su i brojni „bezimeni“ građani koji su u skladu sa svojim mogućnostima financijski pomagali i glazbeno društvo i izgradnju zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda.

Hrvatski glazbeni zavod od svog osnivanja 1827. godine do danas društvo je prijatelja glazbe i glazbenika, neprofitna udruga u kulturi i umjetnosti čiji je cilj njegovanje, unapređivanje i širenje glazbene umjetnosti. Bio je i ostao inicijator mnogih oblika glazbenog života: organizacije koncerata i izgradnje zgrade s prvom koncertnom dvoranom u Zagrebu, osnivanja prve hrvatske glazbene škole koja kontinuirano djeluje do danas, osnivanja muzičke akademije, izdavanja skladbi hrvatskih autora i skupljanja građe za glazbenu knjižnicu te osnivanja ansambala koji su značajni sudionici koncertnog života Hrvatske.

Pomozite nam da nastavimo u plemenitom cilju i upišite svoje ime u povijest Hrvatskog glazbenog zavoda. Svaki iznos koji ste u mogućnosti izdvojiti biti će više nego dobrodošao!

Doniraj i ti!

Način uplate:

Kartično plaćanje i PayPal
Bankovna transakcija

Iznos:
knPodaci za uplate

OIB 93966915493
IBAN HR5723400091110039946
SWIFT PBZGHR2X

Svečani donatorski gala koncert za Hrvatski glazbeni zavod

Petak, 26. travnja u 20:00 sati

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture

Produkcija Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski glazbeni zavod

Medijsko pokroviteljstvo Styria grupa

Nastupaju

Simfonijski orkestar i Ženski zbor Hrvatske radiotelevizije

Ivo Lipanović dirigent

Ivana Lazar sopran

Nikolina Virgej Pintar mezzosopran

Petrit Çeku gitara

Program

Rossini, Anfossi, Lisinski, Rodrigo, Offenbach, Stančić

Koncert izravno prenosi Prvi program Hrvatske radiotelevizije

Produkcija

Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski glazbeni zavod

Kontakt

Osobe za kontakt, radno vrijeme